2. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pão de queijo s tapiokou
zdroj: Recepty 24/7

Pão de queijo s tapiokou je tradiční brazilský pokrm, který láká svou chutí i jednoduchostí přípravy. Tento lahodný sýrový chléb s tapiokou je vhodný ke konzumaci jako svačina nebo lahodný doplněk k hlavnímu jídlu. Vyzkoušejte recept na Pão de queijo s tapiokou a překvapte své chuťové buňky exotickou kombinací chutí!

Suroviny:

  • 2 šálky tapiokové mouky
  • 1/2 šálku mléka
  • 1/4 šálku oleje
  • 1 vejce
  • 1 šálek nahrubo nastrouhaného sýra (např. parmezán)
  • 1/2 lžičky soli

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech na pečení s pečicím papírem.
  2. V hrnci smíchejte mléko a olej a přiveďte k varu.
  3. Přidejte tapiokovou mouku a míchejte stále dokud nevznikne hladká hmota.
  4. Přeneste do mísy a nechte chvíli vychladnout.
  5. Poté přidejte vejce, sýr a sůl a dobře promíchejte.
  6. Formujte těsto na malé kuličky a rozložte je na plech.
  7. Péct v troubě asi 20-25 minut, dokud nejsou chlébky zlatě hnědé.
  8. Hotové pão de queijo s tapiokou podávejte teplé a můžete je ozdobit extra sýrem nebo bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *