19. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca rybí guláš.
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca rybí guláš je exotický brazilský pokrm plný chutí a vůní. Kombinace čerstvé ryby, kokosového mléka, rajčat, papriky a dalších lahodných ingrediencí vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Pojďte si dopřát exotickou dovolenou v toulavých chuťových pohádcích s receptem na moqueca rybí guláš!

Suroviny

  • 500g tresky nebo jiné bílé ryby
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 rajče, nakrájené na plátky
  • 400ml kokosového mléka
  • špetka soli a pepře
  • čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a rajče a dusíme cca 5 minut.
  3. Přidáme na plátky nakrájenou rybu a zalijeme kokosovým mlékem. Osolíme a opepříme.
  4. Necháme vařit asi 15-20 minut, než ryba změkne.
  5. Podáváme s vařenou rýží a ozdobíme čerstvou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *