21. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe a mořských plodů
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe a mořských plodů je tradiční brazilské rybí jídlo plné chutí moře. V tomto receptu se míchá šťavnaté rybí maso s různými mořskými plody a zeleninou, vše zaobalené v lahodné kokosové omáčce. Vyzkoušejte tento exotický recept a přenesete se na pobřeží Brazílie!

Suroviny

  • 500 g rybího masa (např. platýs, těsněnka)
  • 300 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 400 ml kokosového mléka
  • čerstvá koriandr, petržel
  • lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, limetka

Postup

  1. Na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidejte rajčata nakrájená na kousky a dusíme asi 5 minut.
  3. Přidejte mořské plody a rybí maso, zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu.
  4. Osolte, opepřete a dusíme asi 10 minut, než je ryba měkká. Přidejte čerstvé bylinky a limetku podle chuti.
  5. Podávejte s rýží nebo brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *