12. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masala Paneer s jarní zeleninou je lahodné indické jídlo plné chutí a vůní. Tento recept kombinuje křehký paneer s čerstvou jarní zeleninou a kořeněnou omáčkou masala. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tuto lahodnou vegetariánskou pochoutku doma!
Suroviny
- 200g paneer
- 1 paprika
- 1 cibule
- 100g hrášku
- 100g mrkve
- 2 lžíce masala koření
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Paneer nakrájejte na kostky a osušte ubrouskem.
- Připravte zeleninu – nakrájejte papriku, cibuli, mrkev na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte paneer, dokud nezíská zlatavou barvu. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte zbytek oleje a osmahněte cibuli a papriku, přidejte hrášek a mrkev a restujte asi 5 minut.
- Přidejte masala koření a osmažte dalších pár minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Nakonec přidejte osmažený paneer zpět do pánve a promíchejte.
- Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu vody nebo smetany.
- Po chvíli podávejte s nastrouhanou petrželkou a můžete ozdobit i jogurtem.