14. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné malé argentinské empanady s masovou náplní, které prostě nikdo odolat nemůže! Tento tradiční jihoamerický pokrm je plný chutí a vonných koření, které vám rozhodně udělají radost. Navíc jsou skvělým snackem nejen na večírky, ale i na každodenní dobroty. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si chuť Argentiny u vás doma.
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 100g másla
- 1 vejce
- 200g mletého masa
- 1 cibule
- 1 česneková stroužek
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 čajová lžička papriky
- soľ, korenie
- olej na vypráženie
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku se solí a rozpuštěným máslem. Přidáme vejce a vodu a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout v chladničce minimálně 30 minut.
- Mezitím si připravíme náplň. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, kmín, papriku, sůl a pepř a dusíme do měkka.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme na placky. Na každou placku dáme lžičku náplně, zabalíme do tvaru půlměsíce a dobře uzavřeme okraje. Empanady přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Hotové empanady podáváme teplé jako samostatné jídlo nebo jako součást bufetu.