14. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Malé argentinské empanady s masovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné malé argentinské empanady s masovou náplní, které prostě nikdo odolat nemůže! Tento tradiční jihoamerický pokrm je plný chutí a vonných koření, které vám rozhodně udělají radost. Navíc jsou skvělým snackem nejen na večírky, ale i na každodenní dobroty. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si chuť Argentiny u vás doma.

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • 100g másla
  • 1 vejce
  • 200g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 česneková stroužek
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička papriky
  • soľ, korenie
  • olej na vypráženie

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku se solí a rozpuštěným máslem. Přidáme vejce a vodu a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout v chladničce minimálně 30 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, kmín, papriku, sůl a pepř a dusíme do měkka.
  3. Těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme na placky. Na každou placku dáme lžičku náplně, zabalíme do tvaru půlměsíce a dobře uzavřeme okraje. Empanady přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.
  5. Hotové empanady podáváme teplé jako samostatné jídlo nebo jako součást bufetu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *