19. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Losos na žloutkové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Losos na žloutkové omáčce je lahodné a elegantní jídlo, které si zamilujete. Tento recept kombinuje šťavnatý losos s bohatou a krémovou omáčkou z žloutků, která zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept pro svou další večeři plnou luxusu a lahodnosti.

Suroviny

  • 4 filety lososa
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte losos. Filety osolte a opepřete podle chuti.
  2. Na pánev si rozehřejte máslo a osmahněte na něm na kostičky nakrájený česnek.
  3. Pak přidejte filety lososa a smažte z obou stran dozlatova.
  4. Mezitím si připravte žloutkovou omáčku. Ve vodní lázni rozšlehejte žloutky s citronovou šťávou a postupně přilévejte rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Omáčku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Hotové filety lososa podávejte s žloutkovou omáčkou a jako přílohu můžete podat brambory nebo rýži.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *