1. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Lívanečky z červené čočky.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné livanečky z červené čočky s křupavou kůrkou a jemnou náplní. Tento recept vám přinese nejen chutný zážitek, ale i bohaté zdroje bílkovin a vlákniny. Sledujte jednoduchý postup a dopřejte si zdravou a výživnou alternativu k tradičním pokrmům.

Suroviny

  • 1 hrnek červené čočky
  • 2 hrnky vody
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mleté ​​kurkumy
  • 1 lžíce mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • svazek čerstvé nasekané petržele
  • olej na smažení

Postup

  1. Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji scedit.
  2. V hrnci smíchejte vodu s čočkou, přidejte česnek, cibuli, olej, kmín, kurkumu, papriku, sůl a pepř.
  3. Vše vařte dokud čočka nerozvaří, asi 20 – 30 minut.
  4. Nakonec přidejte nasekanou petržel a nechte vychladnout.
  5. Míchejte z masa malé lívanečky a smažte je na oleji dozlatova.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *