1. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné livanečky z červené čočky s křupavou kůrkou a jemnou náplní. Tento recept vám přinese nejen chutný zážitek, ale i bohaté zdroje bílkovin a vlákniny. Sledujte jednoduchý postup a dopřejte si zdravou a výživnou alternativu k tradičním pokrmům.
Suroviny
- 1 hrnek červené čočky
- 2 hrnky vody
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 cibule, nasekaná
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mleté kurkumy
- 1 lžíce mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- svazek čerstvé nasekané petržele
- olej na smažení
Postup
- Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji scedit.
- V hrnci smíchejte vodu s čočkou, přidejte česnek, cibuli, olej, kmín, kurkumu, papriku, sůl a pepř.
- Vše vařte dokud čočka nerozvaří, asi 20 – 30 minut.
- Nakonec přidejte nasekanou petržel a nechte vychladnout.
- Míchejte z masa malé lívanečky a smažte je na oleji dozlatova.