10. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Květákové karbanátky s avokádovým dipem
zdroj: Recepty 24/7

Naše květákové karbanátky s avokádovým dipem jsou skvělou alternativou k klasickým karbanátkům. Jednoduchý recept, který je zdravý a plný chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si lahodné a vyvážené jídlo plné zeleniny.

Suroviny

  • 1 hlava květáku, na rýži
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nastrouhané
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 avokáda
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička olivového oleje

Postup

  1. Nastrouhejte květák na hrubší rýži pomocí struhadla nebo mixéru.
  2. Smíchejte květákovou rýži s cibulí, česnekem, vejci, strouhankou, solí a pepřem.
  3. Vytvořte z této směsi malé karbanátky a nechte je odpočívat v lednici asi na 30 minut.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte karbanátky z obou stran dozlatova.
  5. Na přípravu dipu rozmačkejte avokáda vidličkou a smíchejte s citronovou šťávou a olivovým olejem.
  6. Smažené květákové karbanátky servírujte s avokádovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *