15. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí paella s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodnou kuřecí paellu s mořskými plody připravenou podle autentické španělské receptury. Tato chutná a barevná směs kousků kuřecího masa, dušeného rýže, rajčat, zeleniny a přídavkem výběrových mořských plodů vám přinese chuťový zážitek středomořského pobřeží. S naším snadným a krok za krokem popsáním receptu se stanete mistry v přípravě této lahodné speciality. Uvařte si domácí kuřecí paellu a okusněte výjimečnost španělské kuchyně!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (nadílka nebo stehna)
  • 200 g krevet
  • 200 g mušlí
  • 200 g sladkovodních raků
  • 2 šálky rýže
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 4 rajčata (pokud jsou sezónní, jinak lze použít konzervu)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • čerstvý petržel (na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
  2. Přidáme kuřecí maso a necháme ho orestovat, dokud není zlatavé.
  3. Přidáme rajčata a pokračujeme v pečení 5 minut.
  4. Přidáme kurkumu, sladkou papriku, mletý kmín, oregano a sůl. Promícháme.
  5. Přidáme rýži a zalijeme 4 šálky vařící vody. Přivedeme k varu a necháme vařit asi 15 minut, dokud se rýže neupeče.
  6. Přidáme krevety, mušle a raky a necháme vařit dalších 5 minut, dokud se mořské plody neudělají.
  7. Před podáváním ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *