17. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí paela s mořskými plody.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná kuřecí paela s mořskými plody je skvělá alternativa klasické paely. Kombinace šťavnatého kuřecího masa s mořskými plody jako je krevety, chobotnice nebo mušle vytváří lahodnou a exotickou chuťovou explozi. Naučte se připravit tento dokonalý španělský pokrm doma a překvapte své blízké nebo hosty!

Suroviny

  • 300g kuřecího masa
  • 200g rýže
  • 100g mořských plodů (krevety, mořské plody, mušle)
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • kůra z 1 citronu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička safránu
  • sůl a pepř podle chuti
  • koriandr a petržel na ozdobu

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata a zamícháme.
  3. Přidáme rýži, zalijeme vodou a necháme vařit asi 15 minut.
  4. Přidáme mořské plody, sladkou papriku, safrán, kůru z citronu, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a dusíme dalších 10 minut.
  5. Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem a petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *