29. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuřecí kubba s jehněčím ragú
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuřecí kubba s jehněčím ragú, které je bohaté na chuť a aroma. Skvělá kombinace kuřecího masa a jemného jehněčího ragú vám určitě zaručí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si exotické jídlo plné koření a lahodné chuti.

Suroviny:

  • 250g mletého kuřecího masa
  • 250g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku utřené
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička skořice
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na ragú: zeleninový vývar, rajčatový protlak, zelenina, bylinky

Postup:

  1. Smíchejte mleté kuřecí a jehněčí maso v misce.
  2. Přidejte cibuli, česnek, papriku, kmín, skořici, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  3. Formujte z masa malé kuličky a z nich vytvarujte placky ve tvaru koulí.
  4. Varem připravte zeleninový vývar a přidejte rajčatový protlak, zeleninu a bylinky podle chuti.
  5. Přidejte do omáčky masové kuličky a vařte na mírném ohni asi 30 minut nebo dokud kuličky nejsou hotové.
  6. Podávejte kuřecí kubbu s jehněčím ragú teplé spolu s rýží nebo chlébem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *