21. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na chutné kuřecí arepas se salsou, kde se spojuje křupavost arepas s náplní z pikantního kuřecího masa a osvěžující salsou. Skvělá volba pro milovníky latinskoamerické kuchyně!
Suroviny
- 2 hrnky masaryku
- 1 hrnek vody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce oleje
- 1 kuřecí prso
- 1 rajče
- 1 jalapeňo paprička
- 1 česneková stroužek
- 1 lžička oleje
- 1 limetka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké misce smíchejte masaryk, vodu, sůl a olej. Těsto by mělo být vláčné, ale ne příliš lepkavé.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájené kuřecí prso. Orestujte z obou stran dozlatova a nakrájejte na menší kousky.
- Pro salsa omáčku nakrájejte rajče a jalapeňo papričku na jemné kousky. Přidejte prolisovaný česnek, olej, šťávu z limetky a promíchejte. Ochutnejte solí a pepřem.
- Na plechu nebo grilu smažte arepas dozlatova z obou stran a naplňte je opečeným kuřecím masem a salsou.
- Podávejte teplé s čerstvým koriandrem nebo petrželkou.