4. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš chutný recept na kořeněný batátový hummus plný lahodných orientálních chutí. Tento jednoduchý a zdravý recept je skvělou alternativou k klasickému hummusu a určitě si ho zamilujete! Zkombinujte sladký batát s aromatickými kořeněnými přísadami a připravte si skvělý dip nebo pomazánku pro svá oblíbená jídla. Naše receptura vám krok za krokem vysvětlí, jak na to. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 1 velký batát
- 1 plechovka cizrny
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička papriky
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Batát oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájený batát smícháme se strouhaným česnekem, 1 lžící olivového oleje, kmínem, koriandrem a paprikou.
- Vše rovnoměrně rozložíme na plechu a pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud batát není měkký.
- V mixéru smícháme upečený batát, cizrnu, citronovou šťávu, zbývající olivový olej, sůl a pepř. Mixujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
- Případně dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou podle chuti. Můžeme servírovat s domácím chlebem nebo zeleninovými batáty.