Kokosové kari s karotkou a čočkou je lahodné vegetariánské jídlo plné exotických chutí a bohatých výživných látek. Tento recept vás okouzlí kombinací kokosového mléka, křupavé karotky a bohaté čočky, které vytvoří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept jako hlavní chod nebo vedlejší jídlo k oblíbenému pokrmu.
Suroviny
- 1 hrnek červené čočky
- 2 středně velké mrkve, na kolečka nakrájené
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve větším hrnci s vroucí vodou, dokud není měkká.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené mrkve a smažte je do měkka.
- Přisypte kari koření a kurkumu a osolte a opepte dle chuti.
- Přilijte kokosové mléko a nechejte vařit asi 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Přidejte uvařenou čočku a nechte ještě chvilku povařit na mírném ohni.
- Případně dochuťte solí a pepřem a můžete podávat s rýží nebo naan chlebem.