25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari z kuřecího masa
zdroj: Recepty 24/7

Potěšte své chuťové ⁣buňky kari z kuřecího masa! Tento lahodný recept vám přinese explozi exotických chutí z ostrova Indie. Svojí bohatou směsí koření a jemným kuřecím ‌masem toto jídlo určitě okoření váš jídelníček.​ Připravte⁢ si svůj vlastní aromatický kari‍ za pouhých 30 minut a užívejte si autentických indických chutí ‌přímo ve své ⁣kuchyni. Nechte​ se unést směsicí koriandru, kurkumy, zázvoru a dalších koření a zažijte jídelní dobrodružství na talíři.​ Vaše‌ chuťové buňky vám za to určitě poděkují!⁣

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (na kosti nebo filety)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 paprika (červená⁢ nebo žlutá)
  • 1⁢ lžíce oleje
  • sůl‍ a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso ‌nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
  2. Cibuli⁤ a česnek nakrájejte nadrobno a ⁢papriku na ⁣tenká proužky.
  3. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli ‌dozlatova.
  4. Přidejte kuřecí⁣ maso a orestujte ho ze⁤ všech stran, dokud‍ není‍ zlatě hnědé.
  5. Přidejte česnek a kari ⁤koření⁢ a za ​stálého míchání smažte 1-2 minuty, dokud se ⁢neuvolní aroma kari koření.
  6. Přidejte papriku ​a restujte ji s ostatními ingrediencemi asi 3-4 minuty, dokud nezežloutne a nezměkne.
  7. Postupně přilijte kokosové mléko a přiveďte směs k⁢ varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit ⁢asi 15-20 minut, dokud maso není měkké ⁣a⁣ dochutí se.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  9. Servírujte s rýží ⁣nebo​ indickým chlebem naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *