25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Potěšte své chuťové buňky kari z kuřecího masa! Tento lahodný recept vám přinese explozi exotických chutí z ostrova Indie. Svojí bohatou směsí koření a jemným kuřecím masem toto jídlo určitě okoření váš jídelníček. Připravte si svůj vlastní aromatický kari za pouhých 30 minut a užívejte si autentických indických chutí přímo ve své kuchyni. Nechte se unést směsicí koriandru, kurkumy, zázvoru a dalších koření a zažijte jídelní dobrodružství na talíři. Vaše chuťové buňky vám za to určitě poděkují!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (na kosti nebo filety)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 paprika (červená nebo žlutá)
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a papriku na tenká proužky.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho ze všech stran, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte česnek a kari koření a za stálého míchání smažte 1-2 minuty, dokud se neuvolní aroma kari koření.
- Přidejte papriku a restujte ji s ostatními ingrediencemi asi 3-4 minuty, dokud nezežloutne a nezměkne.
- Postupně přilijte kokosové mléko a přiveďte směs k varu. Poté snižte teplotu a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud maso není měkké a dochutí se.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.