27. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová
Hovězí tajine s meruňkami a mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit exotickou chutí hovězího tajine s meruňkami a mandlemi. Tento tradiční marocký pokrm je plný aromatických koření a sladkokyselé chuti sušených meruněk. Připravte si ho doma a užijte si jedinečnou kombinaci chutí.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 100g sušených meruněk
  • 50g mandlí
  • 400ml hovězího vývaru
  • 1 konzerva cizrny
  • sůl, pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme dozlatova.
  3. Přisypeme mletou skořici, koriandr, kmín a papriku a promícháme.
  4. Přidáme sušené meruňky, nakrájené mandle a zalijeme hovězím vývarem.
  5. Přidáme cizrnu a necháme tajine vařit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *