14. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Houskový knedlík se švestkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Houskový knedlík se švestkovou omáčkou je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka domácí kuchyně. Krásně nadýchaný houskový knedlík se perfektně doplňuje se sladkou a aromatickou švestkovou omáčkou. Nenechte si ujít tento lahodný pokrm plný chutí z dětství! Naše receptura vám dodá potřebnou inspiraci a krok za krokem vás provede přípravou tohoto skvělého jídla. Užijte si ho k obědu nebo večeři a načerpejte energii na celý den!

Suroviny

  • 4 houskové knedlíky
  • 500 g švestek
  • 100 g cukru
  • 1 skořice
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup

  1. Švestky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci smícháme švestky s cukrem a skořicí a vaříme do měkka.
  3. Případně dochutíme švestky cukrem podle chuti.
  4. V menším hrnci rozmícháme hladkou mouku s trochou vody a přilijeme k vařícím švestkám, aby se omáčka zahušťovala.
  5. Mezitím uvaříme houskové knedlíky podle návodu na obalu.
  6. Hotové houskové knedlíky podáváme s teplou švestkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *