15. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas s masovou nádivkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční argentinský recept na empanadas plněné lahodnou masovou nádivkou. Kombinace křupavého těsta a šťavnatého náplně vám rozhodně zvedne náladu! S námi si jednoduše připravíte skvělou večeři nebo svačinu, která potěší celou rodinu. Náš recept je snadný a rychlý, takže se do vaší kuchyně můžete pustit hned teď. Buďte šéfkuchařem ve svém vlastním domově a překvapte své blízké touto lahodnou pochoutkou.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • Špetka soli a pepře
  • 500g lívanečního těsta
  • 1 vajíčko

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso s cibulí, česnekem a paprikou.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, kmín, papriku, sůl a pepř a dusíme do měkkého.
  3. Těsto rozválíme na tenké pláty a naplníme masovou nádivkou.
  4. Okraje těsta spojíme a zapečeme v troubě na 180°C dozlatova.
  5. Před podáváním můžeme empanadas posypat čerstvou petrželkou a podávat s chilli omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *