27. 2. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo tradiční egyptské kuchyně s naším receptem na chleba s fazolemi Ful. Tento výživný a chutný pokrm kombinuje bohaté aroma fazolí Ful s měkkým domácím chlebem, který doplní jakékoliv jídlo. V našem receptu najdete snadné kroky a tipy na to, jak připravit autentický egyptský chleba s fazolemi, který si zamiluje celá vaše rodina. Připravte si zdravý a sycený oběd nebo večeře, který má dlouhou tradici a je oblíbený po celém Egyptě. Klikněte a objevte, jak snadné může být připravit exotické chutě přímo ve vaší kuchyni!
Suroviny
- 200 g sušených favových bobů (fazole Ful)
- 1 střední cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička mletého červeného chilli (volitelné)
- 1 lžíce citronové šťávy
- Olivový olej
- Pita chleby nebo jiné měkké chleby na podávání
- Čerstvá petržel na ozdobení
Postup
- Namočte fazole přes noc v dostatečném množství vody.
- Druhý den vodu slijte a fazole dejte do hrnce s čistou vodou. Vařte, dokud nejsou měkké, což by mělo trvat asi 1-2 hodiny.
- Odkapejte vařené fazole, ale zachovejte trochu vody pro pozdější použití.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte trochu olivového oleje a restujte cibuli a česnek do zlatova.
- Přidejte změklé fazole, kmín, sůl, pepř a chilli (pokud používáte).
- Míchejte a mačkejte fazole po dobu několika minut, aby se do sebe vstřebaly chutě a textura se stala pastovitou.
- Přidejte trochu vyhrazené vody z vaření fazolí, pokud je směs příliš suchá. Vařte dalších pár minut.
- Odstavte z ohně a vmíchejte citronovou šťávu.
- Serve warm alongside fresh pita breads, garnished with fresh parsley.