10. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Domácí a chutné recept na Dhal z červených fazolí, tradiční indické jídlo plné exotických chutí a koření. Ochutnejte lahodnou kombinaci fazolí, cibule, česneku a kari koření ve spojení s kokosovým mlékem. Naučte se, jak snadno a rychle připravit toto lahodné vegetariánské jídlo z červených fazolí a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 šálek červených fazolí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého červené papriky
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Červené fazole namočíme přes noc nebo je vaříme v horké vodě alespoň hodinu, dokud nezměknou.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme kurkumu, kmín, koriandr a červenou papriku a necháme chvíli restovat.
- Přidáme převařené červené fazole a zalijeme je kokosovým mlékem.
- Vše povaříme a dochutíme solí a pepřem.
- Po chvíli vaření je hotový dhal hotový. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.