10. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dhal z červených fazolí
zdroj: Recepty 24/7

Domácí a chutné recept na Dhal z červených fazolí, tradiční indické jídlo plné exotických chutí a koření. Ochutnejte lahodnou kombinaci fazolí, cibule, česneku a kari koření ve spojení s kokosovým mlékem. Naučte se, jak snadno a rychle připravit toto lahodné vegetariánské jídlo z červených fazolí a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 šálek červených fazolí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého červené papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Červené fazole namočíme přes noc nebo je vaříme v horké vodě alespoň hodinu, dokud nezměknou.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  3. Přidáme kurkumu, kmín, koriandr a červenou papriku a necháme chvíli restovat.
  4. Přidáme převařené červené fazole a zalijeme je kokosovým mlékem.
  5. Vše povaříme a dochutíme solí a pepřem.
  6. Po chvíli vaření je hotový dhal hotový. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *