3. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Churrasco na grilu s picanhou.
zdroj: Recepty 24/7

Churrasco na grilu s picanhou je oblíbený brazilský recept, který vás okouzlí svou výraznou chutí a aromatickými kořeněnými omáčkami. Grilované kousky picanhy jsou neuvěřitelně šťavnaté a náročný grilovací proces zaručuje perfektní výsledek. Pokud milujete maso a grilování, tento recept je pro vás jako stvořený! Zamilujete se do této chutné pochoutky už na první skus. Připravte si gril a pusťte se do toho!

Suroviny

  • 1 kg picanha
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • Česneková pasta

Postup

  1. Nejprve si picanhu připravíme – očistíme ji od případného nadbytečného tuku a nachystáme na grilování.
  2. Gril předehřejeme na střední teplotu a olejem potřeme grilovací rošt.
  3. Picanhu na obou stranách osolíme a opepříme.
  4. Grilované maso potřeme olivovým olejem, kterým jsme promíchali česnekovou pastu.
  5. Maso grilujeme asi 5-7 minut na každou stranu podle preferovaného stupně propečení.
  6. Po upečení necháme picanhu odpočinout, aby šťáva mohla rovnoměrně rozložit.
  7. Poté podáváme s přílohou podle vlastní chuti, například s grilovanou zeleninou nebo chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *