3. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Churrasco na grilu s picanhou je oblíbený brazilský recept, který vás okouzlí svou výraznou chutí a aromatickými kořeněnými omáčkami. Grilované kousky picanhy jsou neuvěřitelně šťavnaté a náročný grilovací proces zaručuje perfektní výsledek. Pokud milujete maso a grilování, tento recept je pro vás jako stvořený! Zamilujete se do této chutné pochoutky už na první skus. Připravte si gril a pusťte se do toho!
Suroviny
- 1 kg picanha
- Sůl a pepř
- Olivový olej
- Česneková pasta
Postup
- Nejprve si picanhu připravíme – očistíme ji od případného nadbytečného tuku a nachystáme na grilování.
- Gril předehřejeme na střední teplotu a olejem potřeme grilovací rošt.
- Picanhu na obou stranách osolíme a opepříme.
- Grilované maso potřeme olivovým olejem, kterým jsme promíchali česnekovou pastu.
- Maso grilujeme asi 5-7 minut na každou stranu podle preferovaného stupně propečení.
- Po upečení necháme picanhu odpočinout, aby šťáva mohla rovnoměrně rozložit.
- Poté podáváme s přílohou podle vlastní chuti, například s grilovanou zeleninou nebo chimichurri omáčkou.