5. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z krevet a avokáda, který okouzlí vaše chuťové buňky. Tento osvěžující pokrm plný chuti a vitamínů je skvělou volbou pro letní grilování nebo večeři s přáteli. Naučte se připravit dokonalé ceviche s naším jednoduchým receptem!
Suroviny
- 250 g krevet, oloupaných a očištěných
- 2 avokáda, oloupaná a nakrájená na kostky
- 1 červená cibule, jemně nakrájená
- 1 jalapeňo paprička, jemně nakrájená (podle chuti)
- 1/2 hrnku čerstvé šťávy z limetky
- 2 rajčata, nakrájená na kostky
- 1/4 hrnku nasekané čerstvé koriandru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do mísy smíchejte krevety, avokádo, červenou cibuli a jalapeňo papričku.
- Přidejte limetkovou šťávu a promíchejte. Nechte odpočinout v chladničce asi 30 minut.
- Přidejte nakrájená rajčata a posypejte nasekaným koriandrem.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte chladné jako předkrm nebo lehký oběd.