20. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Causa rellena z Peru.
zdroj: Recepty 24/7

Causa rellena z Peru je klasický peruánský pokrm, který spojuje brambory, avokádo, citron a maso. Tato lahodná a sytá předkrm je typická kombinace chutí a textur, které potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte recept na Causa rellena z Peru a přenesete se do exotického světa jihoamerické kuchyně.

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 2 lžíce oleje
  • šťáva z 2 citronů
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 avokádo
  • 1 rajče
  • 1 cibule
  • 100g kuřecího masa
  • 1 lžíce majonézy
  • olivy na ozdobení

Postup

  1. Na začátku uvařte brambory ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Brambory rozmělněte vidličkou nebo nastrouhejte na jemno. Přidejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promíchejte dohladka.
  3. Na rozdrcené brambory rovnoměrně rozetřete tenkou vrstvu. Poté si připravte náplň: Avokádo oloupejte a rozmělněte na kostičky, rajče a cibuli nakrájejte na malé kousky a kuřecí maso uvařte a nakrájejte na drobné kousky.
  4. Náplň smíchejte spolu s majonézou a doplňte podle chuti sůl a pepř.
  5. Na bramborovou vrstvu naskládejte náplň a zakryjte další vrstvou brambor. Ozdobte olivami.
  6. Causa rellena dejte alespoň na hodinu do lednice, než ji podáte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *