25. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricottou a šlehačkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné italské dezertní vánoční cannoli s náplní z ricotty a šlehačky. Tyto křehké a křupavé trubičky plněné lahodnou a krémovou směsí jsou skvělou volbou pro slavnostní příležitosti nebo jen jako pochoutka pro vaše blízké. Podívejte se na tento snadný recept a dejte své sladké grilování nový nádech!

Suroviny

  • 12 kusů cannoli těstíček
  • 250g ricotty
  • 100g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100g šlehačky
  • čerstvé maliny nebo jiné ovoce podle chuti na zdobení

Postup

  1. V míse smíchejte ricottu, cukr a vanilkový extrakt dokud není směs krémová.
  2. V samostatné míse ušlehejte šlehačku do tuha a opatrně ji vmíchejte do ricottové směsi.
  3. Cannoli těstíčka naplňte připravenou směsí a ozdobte čerstvými malinami nebo ovocem podle chuti.
  4. Podávejte okamžitě a užívejte si lahodný dezert cannoli s ricottou a šlehačkou!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *