9. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Oslňující recept na argentinskou specialitu Asado s lahodným dulce de leche omáčkou. Užijte si perfektní kombinaci grilovaného masa a sladkého karamelového krému s tímto jedinečným receptem. Zážitek pro vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 1 kg řízeček masa
- sůl
- pepř
- paprika
- česnek
- olej
- 1 sklenice dulce de leche (slazeného karamelu)
Postup
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a prolisujeme česnekem. Přidejte olej a nechte marinovat minimálně hodinu.
- Na rozpáleném grilu nebo pánvi zprudka opečeme maso z obou stran, pak snižte teplotu a nechte dojít do měkka. Během pečení čas od času obracejte a přelévejte šťávou vzniklou z masa.
- Po upečení maso podávejte s dulce de leche. Můžete také přidat brambory nebo salát jako přílohu.