14. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado s chimichurri a pečenými brambory.
zdroj: Recepty 24/7

Asado s chimichurri a pečenými brambory je argentinský pokrm plný chuti a aromatických bylinek. Tento recept kombinuje grilované maso s osvěžujícím chimichurri omáčkou a lahodnými pečenými brambory. Vyzkoušejte tento lahodný a jednoduchý recept a udělejte si malý kousíček Argentiny doma.

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa na grilování
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 4 stroužky česneku, prolisované
  • 1/2 šálku nasekané petržele
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 600 g brambor

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Smíchejte olivový olej, sůl, papriku, oregano, kmín, prolisovaný česnek a petržel. Mírně osolte a opepřete hovězí maso a natřete marinádou. Nechte odležet v chladničce minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
  2. Poté zahřejte gril nebo grilovací pánev a dejte maso grilovat. Pečte maso podle vaší chuti (krvavé, středně propečené apod.). Po upečení nechejte maso odpočinout asi 10 minut.
  3. Mezitím si připravte chimichurri omáčku. V mixéru smíchejte petržel, česnek, olivový olej, ocet, sůl a pepř. Dochutíme podle chuti.
  4. Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Pečte je ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé.
  5. Sušené brambory servírujte s upečeným masem a chimichurri omáčkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *