14. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Asado s chimichurri a pečenými brambory je argentinský pokrm plný chuti a aromatických bylinek. Tento recept kombinuje grilované maso s osvěžujícím chimichurri omáčkou a lahodnými pečenými brambory. Vyzkoušejte tento lahodný a jednoduchý recept a udělejte si malý kousíček Argentiny doma.
Suroviny
- 1 kg hovězího masa na grilování
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 1/2 šálku nasekané petržele
- Sůl a pepř podle chuti
- 600 g brambor
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Smíchejte olivový olej, sůl, papriku, oregano, kmín, prolisovaný česnek a petržel. Mírně osolte a opepřete hovězí maso a natřete marinádou. Nechte odležet v chladničce minimálně 2 hodiny nebo přes noc.
- Poté zahřejte gril nebo grilovací pánev a dejte maso grilovat. Pečte maso podle vaší chuti (krvavé, středně propečené apod.). Po upečení nechejte maso odpočinout asi 10 minut.
- Mezitím si připravte chimichurri omáčku. V mixéru smíchejte petržel, česnek, olivový olej, ocet, sůl a pepř. Dochutíme podle chuti.
- Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Pečte je ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé.
- Sušené brambory servírujte s upečeným masem a chimichurri omáčkou. Dobrou chuť!