4. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský steak s chimichurrim je delikatesní recept plný chuti a exotických vlivů. Tento argentinský pokrm se skládá ze šťavnatého grilovaného steaku, který je doplněn pikantní chimichurri omáčkou plnou bylinek a citrónové šťávy. Užijte si skvělou kombinaci chutí a nechte se strhnout exotikou argentinské kuchyně!
Suroviny:
- 4 kusy argentinského steaku
- 1/2 šálku petrželky
- 3 stroužky česneku
- 1/2 čajové lžičky mleté červené papriky
- 1/3 šálku oleje
- 2 lžíce octa
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru rozmixujeme petrželku, česnek, mletou červenou papriku, olej, ocet a citronovou šťávu.
- Připravenou omáčkou potřeme steaky a necháme je marinovat minimálně hodinu v lednici.
- Opečeme steaky na pánvi nebo grilu podle vaší chuti (krátce pro rare, déle pro medium nebo well done).
- Po upečení steaky necháme chvíli odpočinout a podáváme s připravenou chimichurri omáčkou.