4. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský steak s chimichurrim.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský steak s chimichurrim je delikatesní recept plný chuti a exotických vlivů. Tento argentinský pokrm se skládá ze šťavnatého grilovaného steaku, který je doplněn pikantní chimichurri omáčkou plnou bylinek a citrónové šťávy. Užijte si skvělou kombinaci chutí a nechte se strhnout exotikou argentinské kuchyně!

Suroviny:

  • 4 kusy argentinského steaku
  • 1/2 šálku petrželky
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 čajové lžičky mleté červené papriky
  • 1/3 šálku oleje
  • 2 lžíce octa
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru rozmixujeme petrželku, česnek, mletou červenou papriku, olej, ocet a citronovou šťávu.
  2. Připravenou omáčkou potřeme steaky a necháme je marinovat minimálně hodinu v lednici.
  3. Opečeme steaky na pánvi nebo grilu podle vaší chuti (krátce pro rare, déle pro medium nebo well done).
  4. Po upečení steaky necháme chvíli odpočinout a podáváme s připravenou chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *