21. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
„Argentinský bife de chorizo“
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský bife de chorizo je tradiční argentinské jídlo, které si zamilujete. Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonale grilovaný steak, který se rozplývá na jazyku. S příchutí oregana, česneku a citronové šťávy to bude skvělá chuťová exploze. Nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si lahodné argentinské bife de chorizo doma.

Suroviny

  • 800g hovězího bifteku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce pepře
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu smícháním olivového oleje, soli, pepře, kmínu a sladké papriky.
  2. Biftek očistěte a nakrájejte na steaky tlusté přibližně 2 cm.
  3. Steaky potřete marinádou a nechte je minimálně 30 minut odležet.
  4. Grilujte steaky na rozpáleném grilu 3-4 minuty z každé strany nebo podle požadovaného stupně propečení.
  5. Hotové bifteky nechte ještě pár minut odpočinout přikryté a pak podávejte s vaší oblíbenou přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *