21. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský bife de chorizo je tradiční argentinské jídlo, které si zamilujete. Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonale grilovaný steak, který se rozplývá na jazyku. S příchutí oregana, česneku a citronové šťávy to bude skvělá chuťová exploze. Nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si lahodné argentinské bife de chorizo doma.
Suroviny
- 800g hovězího bifteku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce pepře
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
Postup
- Nejprve si připravte marinádu smícháním olivového oleje, soli, pepře, kmínu a sladké papriky.
- Biftek očistěte a nakrájejte na steaky tlusté přibližně 2 cm.
- Steaky potřete marinádou a nechte je minimálně 30 minut odležet.
- Grilujte steaky na rozpáleném grilu 3-4 minuty z každé strany nebo podle požadovaného stupně propečení.
- Hotové bifteky nechte ještě pár minut odpočinout přikryté a pak podávejte s vaší oblíbenou přílohou.