10. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská empanada s masem a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská empanada s masem a olivami je lahodná tradiční specialita, která okouzlí vaše chuťové buňky. Křehké těsto plněné šťavnatým masem a pikantními olivami vám zaručeně zvedne náladu. Připravte si tuto lahodnou pochoutku a užijte si skvělou chuť Argentiny!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g oliv bez pecek
  • sůl, pepř
  • 1 balíček listového těsta
  • 1 vejce

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na másle nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a osmažíme ho dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené olivy a osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Necháme směs vychladnout.
  5. Na plech vyválíme listové těsto a vykrajujeme z něj kruhy.
  6. Na každý kruh dáme lžíci připravené směsi a zabalíme v empanadě.
  7. Okraje empanady stlačíme vidličkou, aby se nám směs nevytekla.
  8. Empanadu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20-25 minut, dokud nezezlátne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *