10. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská empanada s masem a olivami je lahodná tradiční specialita, která okouzlí vaše chuťové buňky. Křehké těsto plněné šťavnatým masem a pikantními olivami vám zaručeně zvedne náladu. Připravte si tuto lahodnou pochoutku a užijte si skvělou chuť Argentiny!
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g oliv bez pecek
- sůl, pepř
- 1 balíček listového těsta
- 1 vejce
Postup:
- Na pánvi osmahneme na másle nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a osmažíme ho dozlatova.
- Přidáme nakrájené olivy a osolíme a opepříme podle chuti.
- Necháme směs vychladnout.
- Na plech vyválíme listové těsto a vykrajujeme z něj kruhy.
- Na každý kruh dáme lžíci připravené směsi a zabalíme v empanadě.
- Okraje empanady stlačíme vidličkou, aby se nám směs nevytekla.
- Empanadu potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20-25 minut, dokud nezezlátne.