28. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční venezuelské arepas s lahodným bramborovým salátem. Tato kombinace kukuřičných placků a svěží zeleniny je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Připravte si tento jednoduchý recept a dopřejte si exotickou chuť již dnes!
Suroviny:
- 2 hrnky mouky z kukuřice
- 1/2 hrnku vody
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 brambory
- 1 cervená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 rajče
- 1/2 červená cibule
- 1/4 hrnku cilantro
- 1 limetka
- sul a pepř podle chuti
- 1/4 červená cibule
Postup:
- V misce smíchejte mouku z kukuřice, vodu a sůl a hněte těsto, dokud se neodděluje od misky.
- Vytvarujte těsto do tvaru placky a smažte na pánvi, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Nastrouhejte brambory na jemno a smíchejte s nasekanou červenou paprikou, žlutou paprikou, rajčetem, cibulí a cilantro.
- Přidejte šťávu z limetky, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Servírujte arepas s bramborovým salátem a užijte si chutný pokrm!