28. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Arepas s bramborovým salátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční venezuelské arepas s lahodným bramborovým salátem. Tato kombinace kukuřičných placků a svěží zeleniny je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Připravte si tento jednoduchý recept a dopřejte si exotickou chuť již dnes!

Suroviny:

  • 2 hrnky mouky z kukuřice
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 brambory
  • 1 cervená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 rajče
  • 1/2 červená cibule
  • 1/4 hrnku cilantro
  • 1 limetka
  • sul a pepř podle chuti
  • 1/4 červená cibule

Postup:

  1. V misce smíchejte mouku z kukuřice, vodu a sůl a hněte těsto, dokud se neodděluje od misky.
  2. Vytvarujte těsto do tvaru placky a smažte na pánvi, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  3. Nastrouhejte brambory na jemno a smíchejte s nasekanou červenou paprikou, žlutou paprikou, rajčetem, cibulí a cilantro.
  4. Přidejte šťávu z limetky, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  5. Servírujte arepas s bramborovým salátem a užijte si chutný pokrm!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *