27. 2. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Sopečné hovězí maso s bramborami je chutný a sytý pokrm, který jistě potěší všechny milovníky masitých jídel. Tento recept vás přenes na chvíli do aktivní sopky, díky speciálnímu koření a chutnému masu. Podávejte s restovanými bramborami nebo křupavým pečivem a uvidíte, jak si ho všichni pochutnají. Zkuste tento originální recept ještě dnes a rozzářte svůj jídelníček!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 4 brambory
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kmínových semínek
- soľ, pepř, olej
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme na kostky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a necháme chvíli restovat.
- Poté přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, kmín a kmínová semínka. Zamícháme a zalijeme vodou.
- Na mírném ohni necháme dusit a přidáme na kostky nakrájené brambory.
- Podusíme do měkka a dochutíme solí a pepřem.
- Sopečné hovězí maso s bramborami je hotové a můžeme podávat. Dobrou chuť!