27. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit exotickou chutí hovězího tajine s meruňkami a mandlemi. Tento tradiční marocký pokrm je plný aromatických koření a sladkokyselé chuti sušených meruněk. Připravte si ho doma a užijte si jedinečnou kombinaci chutí.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 100g sušených meruněk
- 50g mandlí
- 400ml hovězího vývaru
- 1 konzerva cizrny
- sůl, pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené hovězí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme dozlatova.
- Přisypeme mletou skořici, koriandr, kmín a papriku a promícháme.
- Přidáme sušené meruňky, nakrájené mandle a zalijeme hovězím vývarem.
- Přidáme cizrnu a necháme tajine vařit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo chlebem.