27. 2. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný hovězí steak s brusinkovou omáčkou a karamelovou příchutí. Tento recept vám poskytne kombinaci sladkých a kyselých chutí, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 100g brusinek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce medu
- 250ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a restujeme dozlatova.
- Přilijeme vývar a vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Přidáme brusinky, cukr a med a necháme provařit asi 10 minut.
- Ochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží nebo bramborem a ozdobíme karamelem.