26. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata je tradiční sicilský recept plný chutí a barev. Kombinace cukety, baklažánu a papriky vytváří lahodnou a osvěžující zeleninovou směs, která se skvěle hodí jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm. Vyzkoušejte tento recept a dejte si pochoutku z italské kuchyně!
Suroviny
- 2 cukety
- 1 veľký baklažán
- 2 červené papriky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400g konzervovaných rajčín
- 50g čiernych olív
- 1 polievková lyžica kapari
- ľahké olivové olej na cibuľu
- soľ, korenie, petržlen na posypanie
Postup
- Na sporáku si pripravíme veľkú panvicu s olejom a orestujeme na nej nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku.
- Potom pridáme pokrájané cukety, baklažán a papriky a dusíme ich do mäkka.
- Pridáme nakrájané čierne olivy, kapary a konzervované rajčiny.
- Osoľíme, okoreníme a necháme pomaly šúhať asi 15 minút.
- Podávame posypané nasekaným petržlenom. Môžeme podávať teplé aj studené.