25. 2. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné jemně kořeněnou kuřecí kormu plnou exotických chutí. S tímto jednoduchým receptem si můžete doma připravit lahodné indické jídlo, které potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést aromatickými kořeněnými vůněmi a užijte si skvělou chuť kuřecí kormy doma i v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmažte dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájenou papriku a smíchejte.
- Přidejte všechny koření (kurkuma, skořice, koriandr, kmín, kardamom) a sůl. Důkladně promíchejte.
- Přilijte smetanu ke šlehání a nechte vařit do zhoustnutí omáčky.
- Podávejte se zeleninovou rýží a posypte nasekanou petrželkou.