24. 2. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a exotické kari z kuřecího masa s mangem! Tento recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s sladkou a kořeněnou omáčkou plnou čerstvého manga. Jednoduchý a rychlý recept, který si zamilujete. Oblíbený pokrm, který vás okouzlí svou vůní a chuťovým zážitkem. Bon appétit!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 mango
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud maso není zlatavě hnědé.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte nakrájené mango a vařte dalších 5 minut.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.