29. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí cacciatore s italskými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí cacciatore s italskými bylinkami, které dodají pokrmu bohatou chuť a aromata. Skvělá kombinace kuřecího masa, rajčat a bylinek vás zaručeně ohromí! Zkuste tento tradiční italský pokrm a udělejte si chuť Itálie přímo doma.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 400g rajčat z konzervy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na podávání: vařená rýže nebo těstoviny

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme kuřecí prsa z obou stran, dokud nezezlhnou.
  2. Přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidáme rajčata z konzervy se šťávou a necháme povařit asi 10 minut.
  4. Přidáme kmín, červený pepř, oregano a bazalku. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Pod poklicí vaříme asi 20-30 minut, dokud kuřecí maso není měkké.
  6. Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *