29. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková po burgundsku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční‌ české jídlo ⁣- ‍Svíčkovou po burgundsku. V‍ tomto bohatém a chutném pokrmu se kombinuje několik skvělých ingrediencí, jako je hovězí maso, zelenina⁤ a koření, aby ‌vytvořily lahodnou omáčku. S tímto receptem⁢ zaručeně ⁢překvapíte své chuťové⁣ buňky a uděláte radost ‌svým blízkým. Naše kuchařské pokyny ⁢vám pomohou připravit ⁢tento lahodný‌ pokrm snadno a ‌rychle. Vyzkoušejte⁤ Svíčkovou po burgundsku⁢ ještě ‍dnes a ‍užijte si skvělou ​chuťovou explozi!⁤ Suroviny:

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 1‍ petržel
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lahev červeného⁢ vína
  • 1⁤ lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř,⁣ koření ‌dle chuti

Postup:

  1. Svíčkovou nakrájejte na‍ menší kousky a​ osolte, opepřete a⁣ osmažte na⁢ oleji dozlatova. Poté⁣ vyndejte z hrnce.
  2. V tom samém ‌hrnci osmahněte na⁢ kousky nakrájenou slaninu a cibuli.
  3. Přidejte‌ nakrájenou zeleninu, česnek a nechte ⁣chvíli restovat.
  4. Nakonec přidejte svíčkovou zpět do‌ hrnce, zalijte ‍červeným‍ vínem ⁤a dusíme pod pokličkou asi 1,5 hodiny.
  5. Po uvaření můžete‍ omáčku případně zhoustnout, dochutit⁣ kořením⁣ a servírovat s bramborovými knedlíky ⁤nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *