29. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný guláš s cizrny a bramborami, který svým bohatým chuťovým zážitkem jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Skvělá kombinace měkkého masa, sladkých cizek a aromatických brambor vytvoří nepřekonatelnou pochoutku, kterou si určitě zamilujete. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tento chutný pokrm i doma!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 středně velké brambory
- 1 plechovka cizrn
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si nakrájejte hovězí maso na menší kousky a osolte je.
- V rendlíku rozpálte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte hovězí maso a smažte ho, dokud nebude zezlátlé ze všech stran.
- Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku a dobře promíchejte.
- Přilijte vodu tak, aby maso bylo zcela ponořené, a nechte vařit asi hodinu, dokud maso nebude měkké.
- Přidejte na kostky nakrájené brambory a vařte dalších 20 minut.
- Na závěr přidejte odkapané cizrny z plechovky a nechte je prohřát.
- Guláš dochuťte solí a pepřem a podávejte s chlebem nebo knedlíkem.