29. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Guláš s cizrny a bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný guláš s cizrny a bramborami, který svým bohatým chuťovým zážitkem jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Skvělá kombinace měkkého masa, sladkých cizek a aromatických brambor vytvoří nepřekonatelnou pochoutku, kterou si určitě zamilujete. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tento chutný pokrm i doma!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 středně velké brambory
  • 1 plechovka cizrn
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte hovězí maso na menší kousky a osolte je.
  2. V rendlíku rozpálte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte hovězí maso a smažte ho, dokud nebude zezlátlé ze všech stran.
  4. Přidejte mletou papriku, kmín a majoránku a dobře promíchejte.
  5. Přilijte vodu tak, aby maso bylo zcela ponořené, a nechte vařit asi hodinu, dokud maso nebude měkké.
  6. Přidejte na kostky nakrájené brambory a vařte dalších 20 minut.
  7. Na závěr přidejte odkapané cizrny z plechovky a nechte je prohřát.
  8. Guláš dochuťte solí a pepřem a podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *