29. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille drůbežím masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s drůbežím ⁣masem⁢ a zeleninou je lahodná a ⁤zdravá varianta‍ tradiční⁢ francouzské pokrmu. ⁢Recept kombinuje jemně grilované⁤ kuřecí maso s⁢ dušenou zeleninou,⁣ jako ​jsou baklažány,⁤ cukety, rajčata a papriky. ⁢Vychutnejte si ​tento lahodný​ pokrm plný chuti a vitamínů, který potěší nejen vaše chuťové⁤ buňky,⁣ ale i‌ vaše​ tělo!

Suroviny

  • 400g drůbežího masa (kuřecí, kachní nebo krůtí)
  • 1 velká cibule
  • 2 papriky‌ (žlutá a červená)
  • 2 cukety
  • 1 baklažán
  • 4 rajčata
  • 4 ‍stroužky česneku
  • sůl, pepř, ‍oregano, tymián, olivový olej

Postup

  1. Na‌ pánvi rozpálejte trochu olivového oleje⁤ a⁤ osmahněte nakrájené drůbeží maso dozlatova. ‍Maso vyndejte z ‌pánve a stranou.
  2. Do téže pánve ⁣přidejte na drobné kostičky nakrájenou ​cibuli a prolisovaný česnek. Orestujte do zlatova.
  3. Přidejte nakrájené ‌papriky, cukety, baklažána a rajčata. Nechte mírně ⁢uvařit do měkka.
  4. Vraťte​ drůbeží maso do zeleninové směsi ‌a dochuťte solí, pepřem, oreganem a tymiánem podle ​chuti.
  5. Pokud je směs příliš suchá, přilijte ‌trochu vody nebo vývaru. Vařte ještě chvíli, aby⁤ se‍ všechny chutě propojily.
  6. Servírujte horké s plátky čerstvého chleba⁢ nebo přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *