21. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo, zhola vepřo
zdroj: Recepty 24/7

⁤Chutný recept na‌ tradiční české⁣ jídlo – knedlík, zelí a vepřové maso. Podívejte se, jak⁣ snadno ⁤si připravit‌ poctivou a sytou večeři z ⁣vepřového masa. Skvělá⁤ kombinace chutí, která potěší ⁤celou ‍rodinu.

Suroviny

  • 600 g vepřového⁣ masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř
  • majoránka
  • kmín
  • 500 g‍ zelí
  • 600 g brambor
  • 100 ‍g hladké mouky
  • sádlo

Postup

  1. Nejprve ​si ⁢nastrouhejte cibuli ⁢a česnek. ⁢Z masa si ⁢očistěte přebytečný ⁣tuk ‍a nakrájejte na​ menší kousky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej⁢ a ‌osmahněte⁣ cibuli⁣ s česnekem. Přidejte maso a osmažte z obou stran.
  3. Přidejte sůl, ‌pepř, majoránku a kmín podle chuti. Přilijte trochu​ vody a⁤ nechte dusit do‌ měkka.
  4. Mezitím si nakrájejte zelí ⁢na tenké proužky a ‌brambory na menší ⁣kousky.
  5. V hrnci ​rozehřejte sádlo a‌ osmahněte zelí. Přilijte trochu vody a nechte dusit ⁣do měkka.
  6. V hrnci ‍uvařte brambory ve slané vodě. Po uvaření je sceďte ⁣a ‍rozmělněte na kaši.
  7. K ⁢bramborové kaši přidejte⁢ hladkou mouku⁣ a promíchejte.
  8. Z kaše vytvarujte knedlíky a dejte vařit do‌ osolené vody.⁣ Knedlíky jsou ⁣hotové, když⁢ vyplavou na hladinu.
  9. Podávejte knedlíky se⁤ zelím a masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *