21. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na tradiční české jídlo – knedlík, zelí a vepřové maso. Podívejte se, jak snadno si připravit poctivou a sytou večeři z vepřového masa. Skvělá kombinace chutí, která potěší celou rodinu.
Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř
- majoránka
- kmín
- 500 g zelí
- 600 g brambor
- 100 g hladké mouky
- sádlo
Postup
- Nejprve si nastrouhejte cibuli a česnek. Z masa si očistěte přebytečný tuk a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte maso a osmažte z obou stran.
- Přidejte sůl, pepř, majoránku a kmín podle chuti. Přilijte trochu vody a nechte dusit do měkka.
- Mezitím si nakrájejte zelí na tenké proužky a brambory na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte zelí. Přilijte trochu vody a nechte dusit do měkka.
- V hrnci uvařte brambory ve slané vodě. Po uvaření je sceďte a rozmělněte na kaši.
- K bramborové kaši přidejte hladkou mouku a promíchejte.
- Z kaše vytvarujte knedlíky a dejte vařit do osolené vody. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou na hladinu.
- Podávejte knedlíky se zelím a masem.