21. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční české jídlo knedlo-zelo-vepřo s omáčkou zeleniny a sojové omáčky. Recept, který potěší každého milovníka těchto klasických chutí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a nechte se unést jeho bohatou chuťovou kombinací.
Suroviny
- 400 g bramborových knedlíků
- 400 g vepřového masa
- 2 středně velká zelí
- 200 ml sojové omáčky
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi si orestujeme nakrájené vepřové maso dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené zelí a dusíme do měkk soft.
- Zvlášť uvaříme bramborové knedlíky.
- V malém hrnci smícháme sojovou omáčku a necháme zahřát.
- Nakonec podáváme vepřové s zelím a knedlíky zalijeme sojovou omáčkou.