19. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca rybí guláš je exotický brazilský pokrm plný chutí a vůní. Kombinace čerstvé ryby, kokosového mléka, rajčat, papriky a dalších lahodných ingrediencí vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Pojďte si dopřát exotickou dovolenou v toulavých chuťových pohádcích s receptem na moqueca rybí guláš!
Suroviny
- 500g tresky nebo jiné bílé ryby
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na plátky
- 400ml kokosového mléka
- špetka soli a pepře
- čerstvá petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajče a dusíme cca 5 minut.
- Přidáme na plátky nakrájenou rybu a zalijeme kokosovým mlékem. Osolíme a opepříme.
- Necháme vařit asi 15-20 minut, než ryba změkne.
- Podáváme s vařenou rýží a ozdobíme čerstvou petrželí.