18. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, vepřo, zelo, omáčka
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Chutný recept na tradiční české​ jídlo⁢ – knedlo, ​vepřo, ⁣zelo s lahodnou omáčkou. Podívejte se,⁣ jak snadno si připravit tento ⁣skvělý pokrm ⁢u vás doma⁤ a užijte si ho s celou rodinou. Nechte se okouzlit ‍jemným​ masem,‍ voňavými knedlíky a lahodnou omáčkou⁤ plnou chutí.⁢ Bon appétit! ​

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 500g brambor
  • 600g vepřového masa
  • 1 hlávka⁤ zelí
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej

Postup

  1. Nejprve ​si připravíme ‍bramborové⁢ knedlíky. ⁤Brambory⁤ uvaříme ⁢ve slupce, oloupeme a roštíme na jemném struhadle.​ Smícháme je s ‍moukou, ⁢solí a vaříme ve vroucí vodě⁢ cca 20 minut.
  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme vepřové ⁤maso ⁤na kostky. Osolíme,‌ opepříme ⁢a osmažíme ⁤na pánvi​ s ⁤olejem.
  3. Zelí​ nahrubo‍ nakrájíme ​a osmahneme‍ na ⁢pánvi.
  4. Omasťovací ​omáčku‌ připravíme⁢ smícháním vývaru‌ z masa,⁤ trochy ​mouky‌ a majoránky. Vaříme do ​zhoustnutí.
  5. Servírujeme teplé⁤ bramborové knedlíky s vepřovým ⁣masem,​ zelím a zalijeme omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *