18. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na tradiční české jídlo – knedlo, vepřo, zelo s lahodnou omáčkou. Podívejte se, jak snadno si připravit tento skvělý pokrm u vás doma a užijte si ho s celou rodinou. Nechte se okouzlit jemným masem, voňavými knedlíky a lahodnou omáčkou plnou chutí. Bon appétit!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 500g brambor
- 600g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- sůl, pepř, majoránka
- olej
Postup
- Nejprve si připravíme bramborové knedlíky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a roštíme na jemném struhadle. Smícháme je s moukou, solí a vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut.
- Mezitím si očistíme a nakrájíme vepřové maso na kostky. Osolíme, opepříme a osmažíme na pánvi s olejem.
- Zelí nahrubo nakrájíme a osmahneme na pánvi.
- Omasťovací omáčku připravíme smícháním vývaru z masa, trochy mouky a majoránky. Vaříme do zhoustnutí.
- Servírujeme teplé bramborové knedlíky s vepřovým masem, zelím a zalijeme omáčkou.