Argentinské masové kuličky v rajské omáčce jsou lahodným pokrmem, který si zamilujete na první skus! Tyto šťavnaté a pikantní kuličky jsou perfektně doplněny vroucí rajskou omáčkou, která zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si tento argentinský kulinářský zážitek a užívejte si lahodného jídla plného exotických chutí a vůní. Navštivte naše webové stránky pro kompletní recept!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 400g rajčat v plechovce
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, mletou papriku, oregano, kajenský pepř, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Vypracujte hmotu a vytvarujte z ní malé kuličky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a opékejte masové kuličky z obou stran, dokud nezhnědnou. Pak je dejte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte rajčata z plechovky s rajčatovým protlakem, přidejte cukr a osolte a opepřete podle chuti. Nechte omáčku povařit asi 10 minut.
  4. Do omáčky vložte masové kuličky a povařte ještě asi 10 minut. Dochutíme sůlí a pepřem. Podávejte s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *