Argentinské masové kuličky v rajské omáčce jsou lahodným pokrmem, který si zamilujete na první skus! Tyto šťavnaté a pikantní kuličky jsou perfektně doplněny vroucí rajskou omáčkou, která zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si tento argentinský kulinářský zážitek a užívejte si lahodného jídla plného exotických chutí a vůní. Navštivte naše webové stránky pro kompletní recept!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/2 lžičky soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce oleje
- 400g rajčat v plechovce
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, mletou papriku, oregano, kajenský pepř, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Vypracujte hmotu a vytvarujte z ní malé kuličky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a opékejte masové kuličky z obou stran, dokud nezhnědnou. Pak je dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte rajčata z plechovky s rajčatovým protlakem, přidejte cukr a osolte a opepřete podle chuti. Nechte omáčku povařit asi 10 minut.
- Do omáčky vložte masové kuličky a povařte ještě asi 10 minut. Dochutíme sůlí a pepřem. Podávejte s rýží nebo bramborami.