18. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z červeného chobotnice
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste osvěžující a lahodný ceviche z červeného chobotnice, plné chutí moře a citrusů. Tento tradiční peruánský pokrm je skvělým způsobem, jak si vychutnat čerstvý mořský pokrm v pohodlí vašeho domova. Podívejte se na náš recept a připravte si lahodné ceviche z červeného chobotnice dnes!

Suroviny

  • 1 kg červeného chobotnice
  • 4 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 marakuyá
  • 1 červená paprika
  • Čerstvá koriandr
  • Čerstvá chilli paprička
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Chobotnici očistěte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Šťávu z limetek vymačkejte do mísy a přidejte nakrájenou chobotnici. Dobře promíchejte a nechte odpočívat asi 30 minut.
  3. Na jemno nasekejte cibuli, papriku, marakuyu, koriandr a chilli papričku.
  4. Přidejte nakrájené ingredience k chobotnici a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti.
  5. Chladně podávejte na křupavém toastu nebo jako součást pikantního salátu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *