18. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste osvěžující a lahodný ceviche z červeného chobotnice, plné chutí moře a citrusů. Tento tradiční peruánský pokrm je skvělým způsobem, jak si vychutnat čerstvý mořský pokrm v pohodlí vašeho domova. Podívejte se na náš recept a připravte si lahodné ceviche z červeného chobotnice dnes!
Suroviny
- 1 kg červeného chobotnice
- 4 limetky
- 1 červená cibule
- 1 marakuyá
- 1 červená paprika
- Čerstvá koriandr
- Čerstvá chilli paprička
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Chobotnici očistěte a nakrájejte na malé kousky.
- Šťávu z limetek vymačkejte do mísy a přidejte nakrájenou chobotnici. Dobře promíchejte a nechte odpočívat asi 30 minut.
- Na jemno nasekejte cibuli, papriku, marakuyu, koriandr a chilli papričku.
- Přidejte nakrájené ingredience k chobotnici a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti.
- Chladně podávejte na křupavém toastu nebo jako součást pikantního salátu.