17. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský bibimbap recept
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí přípravu autentického korejského pokrmu bibimbap s rýží, zeleninou, masem a vajíčkem. Tento chuťově bohatý a vyvážený pokrm je oblíbený po celém světě a díky našemu receptu si ho můžete jednoduše připravit i doma! Sledujte návod a dejte svému jídelníčku exotický nádech.

Suroviny

  • 300g rýže
  • 200g hovězího masa (najemno nakrájeného)
  • 2 vejce
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 1 okurka (nakrájená na tenké plátky)
  • 1/2 hruškového salátu (nakrájený na tenké proužky)
  • 100g špenátu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce hořčičné pasty
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička sušeného kvasnicového prášku
  • sezamová semínka (na ozdobu)

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. V pánvi osmahněte nakrájené hovězí maso s hořčičnou pastou, sójovou omáčkou a cukrem.
  3. Ve druhé pánvi osmahněte rozklepaná vejce.
  4. Položte vařenou rýži do misky a na ni nasypte osmažené hovězí maso, vejce, nakrájenou mrkev, okurku a hruškový salát.
  5. Na závěr přidejte osmažený špenát a pokapejte sezamovým olejem.
  6. Posypte podle chuti sušeným kvasnicovým práškem a sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *