17. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí přípravu autentického korejského pokrmu bibimbap s rýží, zeleninou, masem a vajíčkem. Tento chuťově bohatý a vyvážený pokrm je oblíbený po celém světě a díky našemu receptu si ho můžete jednoduše připravit i doma! Sledujte návod a dejte svému jídelníčku exotický nádech.
Suroviny
- 300g rýže
- 200g hovězího masa (najemno nakrájeného)
- 2 vejce
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 1 okurka (nakrájená na tenké plátky)
- 1/2 hruškového salátu (nakrájený na tenké proužky)
- 100g špenátu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce hořčičné pasty
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička sušeného kvasnicového prášku
- sezamová semínka (na ozdobu)
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- V pánvi osmahněte nakrájené hovězí maso s hořčičnou pastou, sójovou omáčkou a cukrem.
- Ve druhé pánvi osmahněte rozklepaná vejce.
- Položte vařenou rýži do misky a na ni nasypte osmažené hovězí maso, vejce, nakrájenou mrkev, okurku a hruškový salát.
- Na závěr přidejte osmažený špenát a pokapejte sezamovým olejem.
- Posypte podle chuti sušeným kvasnicovým práškem a sezamovými semínky.