17. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná kuřecí paela s mořskými plody je skvělá alternativa klasické paely. Kombinace šťavnatého kuřecího masa s mořskými plody jako je krevety, chobotnice nebo mušle vytváří lahodnou a exotickou chuťovou explozi. Naučte se připravit tento dokonalý španělský pokrm doma a překvapte své blízké nebo hosty!
Suroviny
- 300g kuřecího masa
- 200g rýže
- 100g mořských plodů (krevety, mořské plody, mušle)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 papriky
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- kůra z 1 citronu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička safránu
- sůl a pepř podle chuti
- koriandr a petržel na ozdobu
Postup
- Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata a zamícháme.
- Přidáme rýži, zalijeme vodou a necháme vařit asi 15 minut.
- Přidáme mořské plody, sladkou papriku, safrán, kůru z citronu, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a dusíme dalších 10 minut.
- Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem a petrželí.