17. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí s koprovou omáčkou a knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné ⁣hovězí s klasickou‍ koprovou omáčkou a nadýchaným knedlíkem. ⁣Tento tradiční český pokrm potěší každého milovníka domácího vaření. Připravte ​si ho snadno​ a rychle a buďte si jisti, že vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 600 g ⁤hovězího ⁢masa
  • 1 cibule
  • 2 lžíce‌ másla
  • 2​ lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 1 lžička ⁢kmínu
  • 1 lžička cukru
  • 1⁤ půl ‌balíčku kopřivového koření
  • sůl, pepř
  • na knedlíky:⁢ 300 g hrubé mouky,⁣ 1 vejce, 1/2 lžičky soli,⁣ voda

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osmažte na rozpáleném máslu spolu s nakrájenou cibulí.
  2. Přidejte ‌hladkou mouku a nechte chvíli za‍ stálého míchání restovat.
  3. Zalijte‍ vývarem a‌ povařte do‌ měkka.
  4. Přidejte kmín, cukr, kopřivové koření a promíchejte.
  5. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem ‌podle ‍potřeby.
  6. Na přípravu knedlíků smíchejte hrubou mouku ⁢se solí a vejcem, ​postupně přilévejte vodu ⁤a hněťte ‍těsto tak dlouho, ⁢až bude hladké a⁣ nelepivé.
  7. Vytvořte ⁢knedlíky a vařte je ve vroucí osolené ‌vodě ​do měkka.
  8. Podávejte ‌hovězí ⁣s koprovou omáčkou⁤ a knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *