17. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dhal s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dhal s rýží je lahodné indické jídlo plné exotické chuti a aromatických koření. Tento vegetariánský recept je bohatý na bílkoviny a vlákninu a skvěle se hodí pro milovníky indické kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si chuťovou explozi!

Suroviny

  • 1 šálek červených čoček
  • 5 rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Nejprve omyjte čočku a dejte ji vařit do hrnce s vodou, dokud nebude měkká.
  2. V druhém hrnci opečte na oleji nakrájenou cibuli do zlatova.
  3. Přidejte na drobné kousky nakrájený česnek a restujte ho spolu s cibulí.
  4. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, kurkumu, kmín, koriandr a červený pepř a restujte asi 5 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  5. Přidejte vařenou červenou čočku a kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut, dokud se všechny chutě nespojí.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *